top of page

HVEM VI ER OG HVAD VI LAVER

Dönerkind består af et team af kreative hoveder, der arbejder for at udvide forståelsen af, hvordan folk oplever læring i byrummet, med et specifikt fokus på Tyskland og Berlin. Siden 2013 har Dönerkind udviklet og gennemført undervisningsforløb i Berlin tilrettelagt til gymnasiet, handelsskolen samt folkeskolen, forløb der dog også sagtens kan laves og er blevet lavet med andre grupper der ønsker at udforske Berlin. Vi har efterhånden haft tusindvis af elever gennem vores forløb i Berlin, forløb

der alle tager udgangspunkt i lokale kvarterer og lokale berlineres historie. Det betyder at eleverne får smallere, men dybdegående indblik i en række historier, som ellers ofte går besøgende forbi: Fx historien om den tyrkiske kolonihave i Ingenmandsland og om gadekunstens rolle i det nye tyske demokrati.

Ud fra samme idé indebærer størstedelen af vores forløb også tid hvor eleverne skal ud på egen hånd i mindre grupper. På denne måde får de større ansvar for opgaverne og for videreformidlingen til deres kammerater. Alle får ikke den samme viden, men til gengæld et dybere indblik i netop det perspektiv, de har undersøgt.

Berlins gader er vores undervisningsrum i februars -10° såvel som julis 35°; der findes som bekendt ikke dårligt vejr! Vores forløb foregår inden for relativt små områder og kan på den måde bruges som en introduktion til jeres lokale kvarter mens I er i Berlin. De klassiske highlights er der ikke mange af, men dem vi alligevel har med, er med fordi de gemmer på en god historie som vi mener har relevans for det enkelte tema. 

Vi glæder os til at møde jer i Berlin,

Anne, Kasper, Jens og Rasmus

bottom of page